RIPRA VÁŠ PDMS PARTNER


Jedna docela záludná Avevácká nedodělanost.

29.10.2014 10:03

S nástupem 12.1 a používání jednotek v PDMS by člověk čekal, že se to dotkne i definice hmotností komponent, hustot,... v katalogu. Bohužel pořád jsou tyto attributy stringovým typem a tak je nutno být hodně obezřetný jak resp. v jakých jednotkách je projekt založen a jakým jednotkám odpovídají katlogové hodnoty. 

Jelikož maji všichni snahu katalogova data zadat jen jednou, tak pak použití resp. doplnění jednotek je důležitým prvkem. Je totiž dost značný hmotnostní rozdíl pokud jsou hodnoty použité v librách a stopách nebo kilogramech a metrech. Jen u hustot je to cca 16 ti násobek a hmotnosti je to cca 2.2 nasobek. 

A ještě nejlepší je kombinace použití více firem s jejich firemními katalogy podílejících se na tvorbě např. subkontraktor pro ocel a druhý pro piping. To se pak přeprava a manipulace dobře plánují. 

Doufám, že to Aveva co nejdříve odstraní, resp. nahradí stringový atribut. Tím neomlouvám chybu na straně adminů, ale šáhněme si do svědomí, kolik lidí tohle vůbec napadne zkontrolovat. Považuji za jednoduší problémům předcházet než je následně hasit.

 

—————

Zpět